• Fri frakt fra 300 NOK
  • Du har alltid åpent kjøp i 90 dager
  • Betal enkelt med Vipps

Ingen tollgebyrer eller andre avgifter vil bli lagt til, les mer her

Ingen tollgebyrer eller andre avgifter vil bli lagt til, les mer her

Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet i 2022?

Den første kameramobilen var et japansk telefon kalt Kyocera VP-210, og oppløsningen var omtrent på 0,1 megapiksler. Kameramobilen var imidlertid ikke noe folk så ut til å føle et spesielt stort behov for i 1999- faktum er at kameramobilene ikke dukket opp på det svenske markedet før i 2003, og da var det fortsatt langt fra alle som kjøpte en. Men i takt med den raske utviklingen av mobiltelefoner vokste også behovet for et godt mobilkamera. Snart gikk majoriteten av Sveriges befolkning rundt med en smarttelefon i lomma og plutselig var kravene til mobilkameraet mye større, noe som ikke er spesielt merkelig. Det beste kameraet er jo det du bærer med deg og mobiltelefonen har du i prinsippet ved din side hele tiden! 

I dag satser de fleste mobiltelefonprodusenter på å gi kundene sine en best mulig bildeopplevelse. Men hvilken enhet har egentlig det beste kameraet i 2022? Det er et helt rimelig spørsmål å stille hvis du liker å forevige minner og er på utkikk etter en ny mobiltelefon. La oss sammenligne kameraene på tre populære mobiltelefoner og hjelpe deg på beste måte!

3. Apple iPhone 13 Pro Max

Teknologigiganten Apple har investert stort på telefon nummer 13, og da spesielt på kamerafunksjonene. iPhone 13 Pro Max er den mest påkostede av modellene fra den nyeste serien og har en optisk bildestabilisering og avtagbar sensor som kan sammenlignes med profesjonelle systemkameraer. Sensoren har økt i bredde siden forgjengeren og slipper nå inn 47 % mer lys. Dette betyr at nattmodusen leverer et resultat du bare kunne drømme om før! Det er også bygget inn en automatisk astrofotograferingsmodus som gjør at du kan fange stjernene og månen på bildet.

Med kamerasystemet på iPhone 13 Pro Max kan du velge mellom tre forskjellige vinkler: telephoto, vidvinkel og ultravidvinkel. iPhone 13 Pro Max har også introdusert makrofotografering – det nye ultravidvinkelkameraet har et autofokussystem som hjelper deg å ta fenomenale nærbilder med virkelig skarpt fokus på kun 2 centimeters avstand. Du kan også ta opp videoer i samme modus, både i sakte film og raskt. Når det gjelder filmmodus, kan du regne med en oppløsning på opptil 4K og mange avanserte funksjoner. Både frontkameraet og kameraet bak har en oppløsning på 12 megapiksler.

Det som skiller kameraet på iPhone 13 Pro Max fra for eksempel OnePlus 9 Pro er at du får samme høye kvalitet rett igjennom. Så du trenger ikke å kompromisse med den dårligere kvaliteten på telephoto-kameraet for å få høy kvalitet på ultravidvinkelkameraet, eller omvendt. Hvis duheller setter iPhone 13 Pro Max og SamsungGalaxy S21 Ultra ved siden av hverandre og sammenligner kamerafunksjonene, er iPhone klart underlegen, men på den annen side har du kanskje ikke behov for å filme i kinooppløsning heller?

Fordeler og ulemper

+ Gjennomgående høy kvalitet på alle kameraer

– Veldig dyr

APPLE ORIGINAL IPHONE 13 PRO MAX DEKSEL SILICONE CASE MAGSAFE RED, 669 NOK. Kjøp: https://skalhuset.no/no/mobiltilbehor/apple/iphone-13-pro-max/original-iphone-13-pro-max-deksel-silicone-case-magsafe-red/

WHITESTONE DOME IPHONE 13 PRO MAX LINSEBESKYTTELSE CAMERA EZ 2-PACK SVART, 159 NOK. Kjøp: https://skalhuset.no/no/mobiltilbehor/apple/iphone-13-pro-max/iphone-13-pro-max-linsebeskyttelse-camera-ez-2-pack-svart/

2. OnePlus 9 Pro

Er det én ting OnePlus-fansen faktisk har kunnet klage på gjennom årene, så er det kameraet på enhetene. Med den nye oppdateringen har imidlertid merket virkelig satt ned foten og lyttet til brukerne- og det har gitt resultater! Før lanseringen av OnePlus 9-serien valgte de til og med å samarbeide med det veletablerte kameramerket Hasselblad. OnePlus 9 Pro har også inkludert nye sensorer i kameraoppsettet sitt hvorav flere av dem er utviklet i samarbeid med Sony. Du kan se resultatet i den perfekte fargekalibreringen!

OnePlus 9 Pro har et hovedkamera på 48 megapiksler. På baksiden av telefonen finner du ytterligere tre kameraer-et ultravidvinkelkamera på 50 megapiksler, et telephoto-kamera på 8 megapiksler og et monokrom-kamera på 2 megapiksler som i utgangspunktet er der for å øke kvaliteten på svart-hvitt-bilder. Frontkameraet har på sin side en oppløsning på 16 megapiksler. Både ultravidvinkelkameraet og frontkameraet på OnePlus 9 Pro byr altså på betydelig høyere oppløsning enn tilsvarende kameraer på iPhone 13 Pro Max, men til gjengjeld har telephoto-kameraet lavere oppløsning. Akkurat som med Samsung Galaxy S21 Ultra kan du også fotografere med OnePlus 9 Pro i den uslåelige 8K-oppløsningen, men bare med 30 fps. For raskere fps enn det, må du «nøye deg» med en oppløsning på 4K. Oppsummert har OnePlus 9 Pro mange fenomenale kamerafunksjoner samtidig som du går på kompromiss med noen detaljer. Derfor havner One Plus 9 Pro på en velfortjent andreplass!

Fordeler og ulemper

+ Betydelig lavere pris enn både iPhone 13 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra

– Du må kompromisse med noen kamerafunksjoner

 

PANZERGLASS ONEPLUS 9 PRO SKJERMBESKYTTER CASEFRIENDLY, 369 NOK. Kjøp: https://skalhuset.no/no/mobiltilbehor/oneplus/oneplus-9-pro/oneplus-9-pro-skjermbeskytter-casefriendly/

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Vi må gi Samsung Galaxy S22 Ultra førsteplassen! Dette er en av Samsungs store flaggskipmodeller, noe som betyr enormt gode kamerafunksjoner. Mobiltelefonen heter ikke Ultra for ingenting, med denne fenomenale enheten i hånden kan du både filme og skyte på en ganske (veldig) revolusjonerende måte. På baksiden finner du trehøyytelseskameraermed oppløsninger på 108, 12 og 10 megapiksler, som dermed lar deg filme i høyest mulig videooppløsning per i dag – 8K! Ganske stor forskjell fra den japanske modellen på slutten av 1990-tallet, ikke sant?

Nå kan du filme videoer med «høyere oppløsning enn på kino» slik Samsung selv beskriver det. Fra klippene dine kan du så enkelt håndplukke stillbilder med virkelig høy oppløsning, noe som passer perfekt under de uforglemmelige øyeblikkene når du ikke kan bestemme deg for foto- eller filmmodus. Samsung Galaxy S22 Ultra tilbyr Super Steady-innstillingen i kameraene sine som lar deg fange raske øyeblikk uten problemer. Det er også en Bright Night-sensor som gjør fotograferingen enklere selv i det svakeste lyset.

Frontkameraet tilbyr på sin side en overlegen oppløsning på 40 megapiksler som gjør selfiene dine bedre og finere enn noen gang. Med andre ord er Samsung Galaxy S22 et verktøy for ekte mesterverk, og hvis du leter etter det beste mobilkameraet 2022 trenger du ikke lete lenger. Du må imidlertid være forberedt på å hoste opp en større sum penger også - dette nivået av fotomagi kommer ikke gratis.

Fordeler og ulemper

+ Uslåelige kamerafunksjoner

– Ekstremt dyr

URBAN ARMOR GEAR (UAG) SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA DEKSEL PATHFINDER SVART, 479 NOK. Kjøp: https://skalhuset.no/no/mobiltilbehor/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-deksel-pathfinder-svart/

WHITESTONE DOME SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA SKJERMBESKYTTER DOME GLASS 2-PACK, 529 NOK. Kjøp: https://skalhuset.no/no/mobiltilbehor/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-skjermbeskytter-dome-glass-2-pack/

Produktet er lagt til i handlekurven din